ЕСМ Продажба објавува продажба на електрична енергија

ЕСМ Продажба објавува продажба на електрична енергија

БАРАЊЕ ПОНУДИ RЕQUEST FOR BIDS ОБРАЗЕЦ_ПОНУДА Понудувачите коишто сакаат да учествуваат со доставување понуда, а немат потпишано Рамковен договор со ЕСМ Продажба, претходно да стапат во контакт со ЕСМ Продажба на следните електронски адреси: elemtrejd@elem.com.mk; sinisa.ivanovski@elem.com.mk; pavle.madzovski@elem.com.mk;

ПОВЕЌЕ

НОВ РЕГИСТAР ЗА СЕКУНДАРНИ МИНЕРАЛНИ ОСТАТОЦИ

НОВ РЕГИСТAР ЗА СЕКУНДАРНИ МИНЕРАЛНИ ОСТАТОЦИ

И ЗА НИВНА ПОЛЕСНА РЕУПОТРЕБА И РЕЦИКЛИРАЊЕ АД ЕСМ заедно со конзорциум од институции и компании од Европа и регионот  е вклучен во РИС (RIS) проекти коишто се под финансиска закрила на Хоризонт Европа (Horizon Europe). Хоризонт  Европа е иницијатива за научно истражување на Европската Унија што е планирано да трае 7 години, и е продолжение на неодамнешната програма Хоризонт 2020 и претходните рамковни програми […]

ПОВЕЌЕ

ЈАВЕН ПОВИК Бр. 19-01/2021 за прибирање на понуди за набавка на природен гас

  Javen Povik 19-01-2021  

ПОВЕЌЕ

ЕСМ ПРОДАЖБА: РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОДАЖБАТА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД 23.9 ДО 30.9.

ЕСМ ПРОДАЖБА: РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОДАЖБАТА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД 23.9 ДО 30.9.

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОДАЖБА 23.9-30.9.2021 SALES RESULTS 23.09-30.09.2021

ПОВЕЌЕ

Ковачевски: Го оживеавме проектот Топлификација на Битола, изградбата почнува во октомври

Ковачевски: Го оживеавме проектот Топлификација на Битола, изградбата почнува во октомври

“После 40 години постоење на РЕК Битола и децениско размислување за реализирање топлификација, ние, од проект оставен во фиока и тргнат на страна, за само две години стигнавме  до потпишување договор и  подготовка за изградба на топловодот од РЕК Битола до градот Битола Топлификацијата се гради со кредит од германската KFW банка во вредност од околу 40 милиони евра. Дополнително ние како компанија ќе инвестираме […]

ПОВЕЌЕ

ЕСМ Продажба објавува продажба на електрична енергија

ЕСМ Продажба објавува продажба на електрична енергија

БАРАЊЕ ПОНУДИ RЕQUEST FOR BIDS ОБРАЗЕЦ_ПОНУДА Понудувачите коишто сакаат да учествуваат со доставување понуда, а немат потпишано Рамковен договор со ЕЛЕМ ТРЕЈД, претходно да стапат во контакт со ЕЛЕМ ТРЕЈД на следните електронски адреси: elemtrejd@elem.com.mk; sinisa.ivanovski@elem.com.mk; pavle.madzovski@elem.com.mk;

ПОВЕЌЕ

ДИРЕКТОРОТ НА РАЗВОЈ И ИНВЕСТИЦИИ НА МЕФ 2021

ДИРЕКТОРОТ НА РАЗВОЈ И ИНВЕСТИЦИИ НА МЕФ 2021

ГРАДЕЊЕТО НА ФОТОНАПОНСКИТЕ ЕЛЕКТРАНИ ВО ОСЛОМЕЈ И БИТОЛА ЌЕ  Ѝ ПОМОГНЕ НА НАШАТА ЗЕМЈА ВО ПОСТИГНУВАЊЕ НА ЕВРОПСКИТЕ ЕНЕРГЕТСКИ НОРМИ На панелот „Иден развој на обновливите извори на енергија во регионот“, говорник беше директорот за развој и инвестиции Благој Гајдарџиски. Директорот во панел-дискусијата се осврна на развојните проекти на АД ЕСМ за изградба на нови електрани што ќе ја користат сончевата енергија како енергетски извор. […]

ПОВЕЌЕ

АД ЕСМ ДОЛГОРОЧНО ЌЕ ИЗГРАДИ 1000 MW ФОТОНАПОНСКИ ЕЛЕКТРАНИ

АД ЕСМ ДОЛГОРОЧНО ЌЕ ИЗГРАДИ 1000 MW ФОТОНАПОНСКИ ЕЛЕКТРАНИ

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, изјави генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски на енергетскиот форум МЕФ 2021. „Над 70% од нашето производството во моментов доаѓа од јаглен, и тоа за нас е голем императив да спроведеме брза енергетска транзиција, но која мора […]

ПОВЕЌЕ

ТОПЛИФИКАЦИЈАТА ОД РЕК БИТОЛА ДО ГРАДОТ БИТОЛА ЌЕ ЈА ГРАДИ МЕЃУНАРОДНИОТ КОНЗОРЦИУМ RBA

ТОПЛИФИКАЦИЈАТА ОД РЕК БИТОЛА ДО ГРАДОТ БИТОЛА ЌЕ ЈА ГРАДИ МЕЃУНАРОДНИОТ КОНЗОРЦИУМ RBA

  Меѓународниот конзорциум RBA составен од бугарско-македонски фирми ќе го гради топловодот од РЕК Битола до градот Битола со приклучоци за селата Новаци и Могила. Претставниците на конзорциумот го информираа АД ЕСМ дека веднаш ќе започнат со градба и со поставување на цевките по трасата која е одредена во проектот финансиран со кредит од германската Дојче Банка и чија изградба ќе чини 34 милиони евра. […]

ПОВЕЌЕ

Вицепремиерот Битиќи на настан по повод „Денот на рударите“ во РЕК Битола

Вицепремиерот Битиќи на настан по повод „Денот на рударите“ во РЕК Битола

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, на покана на АД Електрани на Северна Македонија, денес присуствуваше и се обрати на настанот по повод „Денот на рударите“, кој се одржа во кругот на Рударско енергетскиот комбинат Битола. Освен вицепремиерот Битиќи, на настанот се обратија и генералниот директор на ЕСМ Васко Ковачевски и директорот на РЕК Битола […]

ПОВЕЌЕ